Kuuntele blogi
Yleisesti ottaen meidän ihmisten ostokäyttäytyminen on hyvin samantyyppistä, oli kyseessä sitten henkilökohtainen ostotapahtuma tai liiketoimintaan liittyvä hankinta. Tutkimme tuote- tai palveluvalikoimaa ja teemme ostopäätöksen tärkeiden metriikoiden (hinta, laatu yms.) perusteella. Kuitenkin, luottamus on tekijä, joka on jollain tavalla olemassa ostajan mielessä.
Etenkin BtoB-ostoissa, joissa hankinnan tekevä henkilö on vastuussa hankinnan seurauksista, luottamuksen merkitys korostuu.
Jos prospektilla ei ole kokemusta tuotteistasi tai palveluistasi, luotettavuus sekä laatu ovat varmasti hänen mielessään. Ennen ostopäätöksen tekemistä, jopa 82 % ihmisistä katsoo arvioita tuotteesta tai palvelusta. Kuluttajista jopa 93 % sanoo ostopäätökseen vaikuttavan tuotteen tai palvelun saama arvio. Tämä kannattaa huomioida online-presenssissä. Jos tuotteestasi tai palvelustasi ei löydy suositteluja tai arvioita, saat todennäköisesti heittää hyvästit kaupalle.
Sosiaalisen median ja verkon avulla tieto liikkuu vielä nopeampaa ja tämän vuoksi positiiviset arviot ja referenssikeissit ovat oleellisessa osassa menestystä. Refekeissi on hyvä tapa todistaa nykyisille ja uusille asiakkaille, että teet hyvää työtä.
Statistiikan mukaan referenssikeissit eli asiakaskokemukset, vaikuttavat jopa 46 prosenttisesti ohjelmistoja ostettaessa. Datan perusteella voimme päätellä, että referenssien esittäminen ja digitaalisten asiakaskokemuksien kertominen mielenkiintoisessa muodossa on tärkeää asiakashankinnan kannalta.
Toisaalta taas, data osoittaa, että vain 22 % luottaa myyjän puheisiin. Myynnillä ei selkeästi ole enää samanlaista valtaa kuin ennen. Ostopäätökset tehdään luottaen omaan tutkimukseen ja verkosta löytyvään tietoon. Verkossa kannattaa siis näkyä ja kuulua – myös referenssien osalta.
Ennen ostopäätöksen tekemistä, jopa 82 % ihmisistä katsoo arvioita tuotteesta tai palvelusta.
Video on yhä kasvava muoto sisällöntuotannon saralla. Tutkimuksien mukaan 80 % verkkoliikenteestä tulee tapahtumaan videoliikenteenä vuoteen 2019 mennessä. Aikana, jolloin videot ovat kasvussa ja formaattina suosituimpia, niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös referenssikeissejä esittäessä.
Tutkimuksen mukaan 76 % markkinoijista sanoo videon helpottaneen heitä myynnissä. Tämä kannattaa myös pitää mielessä. Videot auttavat myynnissä, luovat asiantuntija-imagoa, informoivat ostopäätöstä pohtivaa ja todistetusti, vaikuttavat ostopäätöksen tekemiseen.
Videolle saa tehtyä tarinankerrontaa ja myös oikeiden henkilöiden, eli autenttisten asiakaskokemuksien näkeminen videolla, vaikuttaa varmasti luottamuksen luomiseen ja positiivisen ostopäätökseen syntymiseen. Hyviä asiakaskokemuksia kannattaa hyödyntää videomuodossa ja luoda arvokasta bottom of funnel -sisältöä auttaen prospektia siirtymään seuraavaan vaiheeseen ostajan matkalla.
Keräsimme referenssivideoista parhaimpia, joista saat ideoita omaan referenssivideotuotantoon.
”Mitä et mittaa, et voi johtaa.” Suvia kiinnostavat markinnoinnissa erityisesti datan analysointi ja datalla johtaminen. Miten yritykset voivat tehdä tehokkaampia ratkaisuja? Vapaa-ajalla Suvin löytää usein joogamatolta ja sijoittaminen sekä matkustaminen ovat tämän projektinjohtajan & inbound-strategistin intohimoja.