Kuuntele blogi
Tänään oli loistava päivä kun Kasvupodcastiin saimme vieraaksi Mika D. Rubanovitschin. Rubalta oli viime vuonna sanoihin aikoihin ilmeistynyt Ostovallankumous. Kirja menestyi hyvin. Ruba ja Jukka Aminoff käsittelivät kirjassaan ostamisen muutosta ja digitalisaatiota. Tänään heivasimme digitalisaation syrjemmälle ja keskityimme ihmiseen.
Aiheena oli uusi aikuisten lasten kirja Papu ja Kaija myyräkoulussa. Ruba on tehnyt uuden valtauksen ja kirjoittanut aikuisten lasten kirjan. Hauska idea - ajattelin kun ensimmäisen kerran kuulin kirjasta. Kirjaa promottiin facebookissa ja ensimmäisenä silmiin osui hahmotesti, jossa voit käydä testaamassa millainen hahmo olet. Sinne siis. Olen Papu Myyrä.
Kirja kertoo yksinkertaisesti yhden perheen tarinan sekä ostamisen muutoksen vaikutukset yrityksen liiketoimintaan. Kirjassa havainnollistetaan mitä tapahtuu yrityksissä kun, liiketoimintaa viilataan asiakaslähtöiseksi ja otetaan teknologia mukaan myynnin ja markkinoinnin tekemiseen. Perinteisestä kivijalasta liikutaan kauppakeskukseksi - asiakkaan mieltymyksiä palvelevaan elämysmaailmaan.
Markkinoinnin automaatio saa kirjassa ansaitusti hyvän position. Kirjan robottihahmo Petter Thanhuman (parempi kuin ihminen) kiihdyttää datauskovaiset kauppiaat hurmokseen ja lopuksi räjäyttää yhdessä markkinointiautomaation kanssa markkinoinnin palasiksi juuri oikeassa kohdassa. Samalla paljastuu aito totuus. Vaikka kuinka automatisoimme ja optimoimme, ihmisen toiminta ihmisen kanssa ratkaisee pelin. Myynti ja markkinointi ei ole B2B tai B2C vaan H2H.
Meidän kykymme inhimillistää asioita sekä tarjota asiakkaillemme tukea kanavasta riippumatta nostaa meidät asiakkaidemme mieliin. Erityisesti puhutteli kirjan ideologiasta kohta 5. "Kun teet toiselle palveluksen ilman odotusta vastapalveluksesta, ihmiset ympärilläsi antavat sinulle tuen, jota et osaa kuvitellakaan."