Videomuodon hyödyntäminen on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana räjähdysmäisesti ja loppua ei näy. Statistiikka puhuu puolestaan; vuoteen 2019 mennessä videoliikenne tulee olemaan 80% kaikesta verkossa tapahtuvasta liikenteestä. Lähteenä käytetty: Cisco.
Videon hyödyntäminen on tullut mukaan myös markkinointiin. Monet sosiaalisen median kanavat ovat lisänneet videot palveluihinsa. Hyvänä esimerkkinä tästä on Facebook ja sen omistama Instagram. Jälkimmäisessä videoita voi hyödyntää Instagram Stories -osiossa sekä kesäkuussa lanseeratussa IGTV:ssä. Myös Instagram Storiesin käyttäminen on kasvanut räjähdysmäisesti; IG Storiesia käyttää päivittäin jopa 400 miljoonaa ihmistä, viime vuoden 250 miljoonan sijaan. Lähteenä käytetty: Cnn tech.
Instagram Stories tuli markkinoille vuonna 2016 selkeästi haastamaan Snapchatin ja siinä se onnistuikin. Instagram Storiesin parissa on nykyään enemmän käyttäjiä kuin Snapchatin. Storiesin käyttäminen on helppoa, sillä sen käyttö onnistuu samasta sovelluksesta kuin Instagramin. Tämä on varmaan yksi syy, miksi IG Storiesin kautta kuvia ja videoita katsoo niin moni ja miksi Instagram Storiesin käyttäjämäärät ovat ylittäneet Snapchatin.
Instagram Stories -osioon voi luoda videoita tai ottaa kuvia sekä myös julkaista jo puhelimessa olevia videoita tai kuvia. Videot ja kuvat ovat katsottavissa 24 tuntia, jonka jälkeen ne poistuvat syötteestä. Instagram Stories on monelle markkinoijalle loistava työkalu; sen avulla on helppo jakaa videosisältöä ja swipe up -toiminnolla voi johdattaa katsojan halutulle verkkosivustolle.
Loistava toiminto markkinoijalle on myös kysely, johon saa asetettua kaksi omavalintaista vastausvaihtoehtoa. Kyselyllä voi aktivoida Insta Stories -katselijoita, sekä esittää mielipidekysymyksiä.
Videoita ja kuvia voi helposti myös muokata. Niihin voi lisätä tekstiä, emojeita sekä muita “tarroja” ja hashtageja. Myös sijainnin lisääminen onnistuu sekä ihmisten (käyttäjien) tagaaminen. Erilaisten kasvofilttereiden lisääminen kuvatessa on myös mahdollista.
IGTV on Instagramin uusin lisäosa, joka täydentää Instagramia, mutta jonka voi ladata myös sovelluksena erikseen. IGTV:tä on verrattu YouTubeen ja varmasti palvelut kilpailevat samoista käyttäjistä.
IGTV tukee pitkää, jopa tunnin mittaista, videomateriaalia ja näyttää sen vertikaalisti koko näytössä. Tosin, tunnin kestävää sisältöä pääsevät lataamaan vain käyttäjät, jolla on yli 10 000 seuraajaa. Muut käyttäjät pystyvät lisäämään videoita, jotka ovat 10 minuutin mittaisia.
Kun avaat IGTV:n, alkaa se esittämään heti sinulle videomateriaalia. Sinun ei tarvitse siis lähteä etsimään erikseen videoita, vaan videot ikäänkuin tuodaan suoraan sinulle. Hausta voit kuitenkin etsiä mielenkiintoista sisältöä. Kun seuraat jotain Instagramin käyttäjää, joka tekee videoita IGTV-kanavalle, tulevat heidän videot automaattisesti näkyviin IGTV:seen.
IGTV:seen ei ole mahdollista ladata Insta Stories -videoita, sillä ne ovat liian lyhyitä. Videoiden täytyy olla minimissään 15 sekuntia pitkiä. Instagram siis ajaa käyttäjiä luomaan uutta sisältöä IGTV:seen.
IGTV mahdollistaa sisällöntuotannon helposti ja vaivattomasti. Yritykset voivat ottaa IGTV:n käyttöön ja tarjota sitä kautta kuluttajilleen mielenkiintoista ja pidempää videosisältöä. IGTV-videoihin saa laitettua kuvauksen ja myös lisättyä linkin, jotta katselijoita voi ohjata videolta esimerkiksi tilaamaan tuotteen. Tällöin itse videossa kannattaa muistaa kehottaa katselijaa menemään lukemaan kuvaus ja klikkaamaan sieltä eteenpäin. IGTV-videokuvauksiin voi myös lisätä hashtageja, jolloin videot ovat helposti löydettävissä.