Hakukoneoptimoinnin uudet tuulet - Käyttäjälle optimoitu sisältö

Kuuntele blogi

Hakukoneoptimoinnin uudet tuulet - Käyttäjälle optimoitu sisältö
2:06

shutterstock_112112975Hakukoneoptimointi kehittyy jatkuvasti ja painopiste on Googlen johdolla siirtynyt sisällön optimoimiseen ensisijaisesti käyttäjälle ja hakukoneille toissijaisesti. Google painottaa lausunnoissaan ja ohjeissaan yhä enemmän sitä, että pääkuluttajia ovat käyttäjät, eivät hakukoneet, ja optimoinnin tulee tapahtua käyttäjän etu mielessä. Tällä tavalla optimoitujen sivustojen tulisi tällä hetkellä näkyä orgaanisissa hauissa parhailla sijoilla.

Rangaistuksia verkkosivustoille, jotka eivät noudata ohjeita

Estääkseen verkkosivuja manipuloimasta hakutuloksissa sijoittumista, Google on julkaissut muutamia algoritmejä (mm. Penguin, Panda), jotka tunnistavat ja pudottavat hakutuloksista sivuja, jotka eivät noudata Googlen ohjeita. Molemmat algoritmit pyrkivät arvioimaan sivuston sisällön laatua ja hyödyllisyyttä käyttäjälle. Penguin-algoritmi pyrkii erityisesti kiinnittämään huomiota muun muassa ulkopuolelta tulevien linkkien laatuun ja estämään linkkien vaihtamisen tai myymisen. Panda-algoritmi pyrkii selvittämään sivuston luotettavuutta ja sisällön laatua.

 

Tee nämä hakukoneoptimointitoimenpiteet ja paranna sijoitustasi hakutuloksissa

Mikäli sijoituksesi hakukonetuloksissa ovat tippuneet viime aikoina, on paikallaan käydä läpi sivusi sisältöä Googlen ohjeiden pohjalta ja tehdä vaadittavia parannuksia. Arvioidessasi sivustoasi ja sen sisältöä pidä mielessä Googlen filosofia “ajattele kuin ihminen: optimoi sisältösi kävijöille”. Uudistusten myötä hakukoneoptimointi on tehty piirun verran helpommaksi: luo laadukasta sisältöä oikeasta aiheesta.

  • käsittele aihetta kattavasti ja asiantuntevasti
  • käytä luonnollisia lauseita
  • vältä liiallista avainsanojen käyttöä
  • korjaa asia- ja kirjoitusvirheet
  • sama sisältö kävijöille ja hakukoneille
  • älä osta/vaihda/spämmää linkkejä

Viilaatko verkkosivujasi ja haluaisit parantaa näkyvyyttäsi hakutuloksissa? Keräsimme oppaaseen 10 yleisintä mokaa, joita hakukoneoptimoinnissa tehdään sekä tietenkin vinkit miten ne vältät.

Lataa opas: 10 SEO mokaa