Blogi | Sales Communications

Breeze AI: HubSpotin tekoäly tehostaa markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua

Kirjoittanut Jani Aaltonen | 25.9.2024 5:15

HubSpotin Breeze AI on tuore innovaatio, joka mullistaa HubSpotilla työskentelyn ja tekee myynnistä, markkinoinnista sekä asiakaspalvelusta entistä älykkäämpää ja tehokkaampaa. Olennainen osa tätä kokonaisuutta ovat tällä hetkellä beta-versiona saatavilla olevat kolme keskeistä toiminnallisuutta: Breeze Copilot, Breeze Agents ja Breeze Intelligence. Katsotaanpa tarkemmin, mitä nämä tarjoavat yrityksille.

Breeze Copilot – Älykäs apuri jokapäiväisiin tehtäviin

Breeze Copilot on suunniteltu olemaan älykäs, automaattinen apuri, joka helpottaa tiimin jokapäiväisiä työtehtäviä. Se integroituu saumattomasti HubSpotin työkaluihin ja auttaa käyttäjiä tuottamaan sisältöjä, analysoimaan dataa ja tarjoamaan reaaliaikaista tukea myynti- ja markkinointiprosessien aikana. Copilot toimii rinnallasi koko HubSpot portaalisi laajuudella analysoiden asiakasdataa, tuottaen sisältöä ja tarjoten ratkaisuja, jotka säästävät aikaa ja resursseja.

Sen avainominaisuuksia ovat:

  • Älykäs sisällöntuotanto: Breeze Copilot auttaa tuottamaan personoitua sisältöä, kuten sähköposteja ja kampanjoita, hetkessä.
  • Reaaliaikainen data-analyysi: Se analysoi jatkuvasti portaalisi asiakasdataa ja tekee ehdotuksia seuraavista askelista liidien hoitamiseksi.

Asiakasongelma tai tarve

Monilla tiimeillä on vaikeuksia tuottaa jatkuvasti laadukasta ja relevanttia sisältöä, mikä vie aikaa ja resursseja. Esimerkiksi manuaalinen sähköpostiviestintä voi olla työlästä ja virhealtista. Monet tiimit kamppailevat datan ymmärtämisessä ja hyödyntämisessä, mikä johtaa hitaaseen reagointiin asiakastarpeisiin.

Hyödyt asiakkaalle

Älykäs sisällöntuotanto säästää aikaa, vähentää virheiden riskiä ja mahdollistaa nopean reagoinnin muuttuviin asiakastarpeisiin. Tiimit voivat keskittyä strategisiin asioihin sen sijaan, että hukkaisivat aikaa sisällön tuottamiseen. Reaaliaikainen analyysi mahdollistaa nopean päätöksenteon, mikä parantaa asiakaskokemusta ja myyntituloksia.

Käytännön esimerkki

Kuvittele, että tiimisi tarvitsee nopean yhteenvedon tärkeän asiakkaan CRM-tiedoista ennen kokousta. Breeze Copilot voi automaattisesti analysoida ja tiivistää asiakastiedot muutamassa sekunnissa. Tämä vähentää manuaalista työskentelyä ja antaa tiimillesi mahdollisuuden keskittyä olennaiseen – vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa ja liiketoiminnan edistämiseen, ilman tiedon etsimiseen käytettyä aikaa. 

Breeze Agents – Tekoälypohjaiset apurit markkinointiin, myyntiin ja asiakaspalveluun

Breeze Agents on suunniteltu automatisoimaan ja tehostamaan asiakaskohtaamisia. Nämä tekoälypohjaiset agentit hoitavat tehtäviä eri liiketoiminta-alueilla, jolloin tiimit voivat keskittyä strategisiin päätöksiin. Breeze Agentsit sisältävät seuraavat toiminnallisuudet:

1. Breeze Content Agent – Tekoälypohjainen sisällöntuotanto, joka tehostaa markkinoinnin tarkkuutta ja skaalautuvuutta

Breeze Content Agent hoitaa sisällöntuotantoa automaattisesti, oli kyseessä sitten blogikirjoitus, podcast-jakso, case-tutkimus tai laskeutumissivu. Se luo kohdennettua ja optimoitua sisältöä, joka vastaa asiakkaiden tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Tämä agentti analysoi jatkuvasti asiakasdataasi ja markkinatrendejä, jotta tuotettu sisältö olisi aina ajankohtaista ja relevanttia. Lisäksi Breeze Content Agent osaa mukauttaa viestintää eri asiakassegmenteille, varmistaen, että jokainen viesti resonoi vastaanottajansa kanssa mahdollisimman tehokkaasti. 

Asiakasongelma tai tarve

Sisällöntuotanto on usein aikaa vievää ja vaatii asiantuntemusta. Monilla yrityksillä on vaikeuksia tuottaa säännöllisesti relevanttia ja kohdennettua sisältöä asiakkailleen.

Hyödyt asiakkaalle

Agentti parantaa markkinoinnin tarkkuutta ja skaalautuvuutta. Tämä vapauttaa tiimiltä aikaa keskittyä strategisiin päätöksiin ja luovuuteen, samalla kun sisältö on aina ajankohtaista.

Käytännön esimerkki

Kuvittele, että yrityksesi suunnittelee uuden kampanjan, ja tiimiltäsi tarvitaan blogikirjoitus ja laskeutumissivu. Breeze Content Agent voi automaattisesti tuottaa molemmat, analysoiden asiakasdataa ja optimoiden sisällön juuri oikealle kohderyhmälle. Tämä säästää tiimisi aikaa ja varmistaa, että viesti on kohdennettu ja tehokas, ilman manuaalista kirjoitustyötä.

2. Breeze Social Media Agent – Tekoälypohjainen ratkaisu sosiaalisen median hallinnan ja tehokkuuden optimointiin

Tämä agentti optimoi sosiaalisen median läsnäoloasi automaattisesti, analysoiden parhaita julkaisuajankohtia ja tuottaen personoitua sisältöä, joka resonoi kohdeyleisösi kanssa. Breeze Social Media Agent ei ainoastaan valitse optimaalisia aikoja julkaisuille, vaan myös mukauttaa viestit eri sosiaalisen median alustoille, varmistaen, että sisältö on aina relevanttia ja kiinnostavaa. Breeze Social Media Agent tekee sosiaalisen median hallinnasta tehokasta ja ajankohtaista, vapauttaen tiimisi keskittymään strategisiin toimenpiteisiin ja luovaan työhön.

Asiakasongelma tai tarve

Sosiaalisen median hallinta voi olla haastavaa, erityisesti oikean sisällön ja julkaisuaikojen valinnassa. Monet yritykset kamppailevat näkyvyydellä ja sitoutumisella.

Hyödyt asiakkaalle

Agentti analysoi ja optimoi julkaisuaikoja sekä tuottaa kohdennettua sisältöä, mikä parantaa sitoutumista ja näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

Käytännön esimerkki

Olet suunnittelemassa useita sosiaalisen median kampanjoita ja mietit, milloin ja mitä postata eri alustoille. Breeze Social Media Agent analysoi kohdeyleisöäsi, löytää parhaat julkaisuajankohdat ja luo kohdennettuja julkaisuja automaattisesti. Näin säästät aikaa ja varmistat, että jokainen viesti resonoi oikean yleisön kanssa.

3. Breeze Prospecting Agent – Tekoäly, joka nopeuttaa ja tarkentaa liidien hankintaprosessia myyntitiimeille

Breeze Prospecting Agent nopeuttaa liidien hallintaa analysoimalla dataa ja tunnistamalla parhaimmat mahdollisuudet myynnin edistämiseksi. Tämä agentti hyödyntää kehittyneitä algoritmeja ja koneoppimista, jotta se voi tarkasti arvioida potentiaalisten asiakkaiden käyttäytymistä ja ostoaikomuksia. Se tunnistaa nopeasti ne liidit, jotka ovat valmiita etenemään myyntiprosessissa, ja priorisoi ne myyntitiimille. Näin myyntitiimit voivat keskittyä olennaiseen, eli rakentamaan suhteita ja sulkemaan kauppoja, sen sijaan että he käyttäisivät aikaa vähemmän lupaavien liidien perässä juoksemiseen. Breeze Prospecting Agent myös tarjoaa suosituksia ja oivalluksia myyntiviestien laatimiseen, ja voi itseasiassa laatia ne puolestasi.

Asiakasongelma tai tarve

Monet myyntitiimit käyttävät paljon aikaa vähemmän lupaavien liidien perässä juoksemiseen, mikä voi hidastaa myyntiprosessia ja vaikuttaa tuloksiin.

Hyödyt asiakkaalle

Agentti priorisoi liidejä tehokkaasti, jolloin myyntitiimit voivat keskittyä potentiaalisiin asiakkaihin ja parantaa myyntituloksia.

Käytännön esimerkki

Kuvittele, että olet myyntitiimissä ja haluat priorisoida liidit, jotka ovat valmiita etenemään kaupantekoon. Breeze Prospecting Agent analysoi asiakkaiden käyttäytymistä ja ostoaikomuksia, tunnistaen potentiaalisimmat liidit ja ehdottaen seuraavia askelia. Tämä säästää tiimiltä aikaa ja varmistaa, että keskitytte oikeisiin mahdollisuuksiin.

4. Breeze Customer Agent – Tekoälypohjainen ratkaisu asiakaspalvelun automaatioon ja asiakaskokemuksen parantamiseen

Breeze Customer Agent on innovatiivinen työkalu, joka tarjoaa asiakkaille automaattista tukea ja vastauksia heidän yleisimpiin kysymyksiinsä. Tämän älykkään järjestelmän avulla asiakkaat saavat nopeasti tarvitsemaansa apua, mikä vähentää merkittävästi asiakaspalvelutiimien kuormitusta.

Automaattinen tuki mahdollistaa sen, että asiakaspalvelijat voivat keskittyä monimutkaisempiin kysymyksiin ja haasteisiin, mikä parantaa palvelun laatua ja tehokkuutta. Samalla asiakkaat hyötyvät nopeammasta ja sujuvammasta asioinnista, mikä parantaa heidän kokonaisvaltaista asiakaskokemustaan. Breeze Customer Agent hyödyntää kehittynyttä tekoälyteknologiaa, joka oppii ja mukautuu asiakkaiden tarpeisiin, mikä tekee siitä entistä tehokkaamman ajan mittaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Breeze Customer Agent ei ainoastaan optimoi asiakaspalveluprosesseja, vaan se myös lisää asiakastyytyväisyyttä tarjoamalla nopeita ja tarkkoja vastauksia. Tämä edistää yrityksen mainetta ja luo pitkäaikaisia asiakassuhteita.

Asiakasongelma tai tarve

Asiakaspalvelutiimien kuormitus kasvaa jatkuvasti, ja asiakkaat odottavat nopeita vastauksia kysymyksiinsä.

Hyödyt asiakkaalle

Automaattinen tuki vähentää asiakaspalvelutiimien kuormitusta ja parantaa palvelun laatua, jolloin asiakkaat saavat nopeita ja tarkkoja vastauksia.

Käytännön esimerkki

Ajattele yritystäsi, joka tarjoaa teknologiaratkaisuja useille eri asiakassegmenteille. Asiakas haluaa lisätietoja erityisestä tuotelinjasta. Breeze Customer Agent voi analysoida asiakkaan kysymyksen ja automaattisesti tarjota räätälöityjä vastauksia, kuten tuotetietoja, teknisiä ominaisuuksia ja vertailuja muihin tarjolla oleviin ratkaisuihin. Asiakas saa nopean ja tarkan vastauksen, mikä parantaa kokemusta ja vapauttaa asiakaspalvelutiimisi aikaa monimutkaisemmille tehtäville.

Breeze Intelligence – Tekoälypohjaista tietoa ja oivalluksia 

Breeze Intelligence on HubSpotin tekoälyratkaisu, joka kerää ja jalostaa tietoa reaaliajassa, antaen syvällisiä oivalluksia asiakkaiden käyttäytymisestä ja liiketoiminnan kehityksestä.

1. Data Enrichment – Tekoälypohjainen ratkaisu asiakasdatan rikastamiseen ja liiketoiminnan kasvun tukemiseen

Breeze Intelligence rikastaa asiakasdataa automaattisesti, täydentäen puuttuvat tiedot ja tehden datasta käyttökelpoisempaa analytiikkaan ja päätöksentekoon. Tämä vähentää manuaalista tiedonkeruuta ja mahdollistaa paremman asiakasymmärryksen.

Asiakasongelma tai tarve

Puuttuva data voi heikentää asiakasymmärrystä ja päätöksentekoa, mikä hidastaa liiketoiminnan kehitystä.

Hyödyt asiakkaalle

Rikastettu data mahdollistaa paremman analytiikan ja päätöksenteon, mikä tukee liiketoiminnan kasvua ja kehitystä.

Käytännön esimerkki

Yrityksesi myyntitiimi saa jatkuvasti uusia liidejä, mutta osa asiakastiedoista on puutteellisia. Breeze Intelligence Data Enrichment täydentää nämä tiedot automaattisesti, lisäämällä esimerkiksi puuttuvia yhteystietoja ja yrityksen taustatietoja. Tämä vähentää manuaalista työtä ja auttaa myyntitiimiäsi keskittymään liidien hoitamiseen paremman datan pohjalta. Tämän ansiosta asiakasprofiilit ovat täsmällisempiä ja myyntiprosessi sujuvampi.

2. Buyer Intent – Tunnista asiakkaidesi ostoaikomukset  ja optimoi myyntimahdollisuuksia

Breeze analysoi asiakkaiden ostoaikomuksia ja antaa myyntitiimeille kriittistä tietoa siitä, milloin asiakkaat ovat valmiita tekemään ostopäätöksen. Tämä toiminnallisuus auttaa tiimejä optimoimaan myyntiprosesseja ja keskittymään potentiaalisimpiin asiakkaisiin.

Asiakasongelma tai tarve

Monet myyntitiimit eivät tiedä, mitkä liidit ovat valmiita ostamaan, mikä johtaa hukkaan meneviin resursseihin ja aikaa.

Hyödyt asiakkaalle

Ostoaikomusten analysointi auttaa myyntitiimejä keskittymään potentiaalisimpiin asiakkaisiin, mikä parantaa myyntituloksia.

Käytännön esimerkki

Kuvittele, että yrityksesi markkinointitiimi huomaa, että eräs asiakas käy toistuvasti tietyllä tuotesivulla, mutta ei ole vielä tehnyt ostosta. Breeze Intelligence Buyer Intent analysoi asiakkaan käyttäytymistä ja tunnistaa, että tämä on lähellä ostopäätöstä. Myyntitiimi saa hälytyksen ja voi kohdentaa henkilökohtaisen viestin tälle asiakkaalle, mikä edistää myyntiprosessia merkittävästi. Näin voidaan varmistaa, että potentiaaliset ostajat eivät jää huomaamatta.

3. Form Shortening – Optimoi lomakkeesi  ja paranna konversioitasi

Tekoälyn avulla Breeze lyhentää lomakkeita pohjautuen jo olemassa olevaan CRM-dataan ja tekee niiden täyttämisestä asiakkaalle nopeampaa ja helpompaa, mikä parantaa konversioprosentteja ja vähentää lomakkeiden hylkäysastetta.

Asiakasongelma tai tarve

Pitkät ja monimutkaiset lomakkeet voivat johtaa korkeaan hylkäysasteeseen, mikä estää asiakkaita suorittamasta haluamiaan toimenpiteitä.

Hyödyt asiakkaalle

Lyhennetyt lomakkeet parantavat konversioprosentteja ja tekevät asiakaskokemuksesta sujuvampaa.

Käytännön esimerkki

Kuvittele, että yrityksesi käyttää pitkiä yhteydenottolomakkeita liidien keräämiseen, mutta huomaatte, että monet kävijät jättävät lomakkeen kesken. Breeze Intelligence Form Shortening analysoi täytettyjä kenttiä ja lyhentää lomakkeita poistamalla tarpeettomia kysymyksiä, joista on jo dataa tallella. Tuloksena lomakkeen täyttämisen keskeytymiset vähenevät, konversioprosentti paranee ja liidien kerääminen tehostuu. Tämä auttaa yritystäsi saamaan enemmän potentiaalisia asiakkaita yksinkertaisemmalla prosessilla.