Sosiaalisessa mediassa henkilöbrändit toimivat tunnetusti paremmin kuin yritysbrändit. Henkilöiden profiilit keräävät jopa kymmenkertaisesti enemmän seuraajia kuin yritysten. Miksi? Koska ihmiset haluavat olla tekemisissä toisten ihmisten kanssa. On siis tärkeää, että asiakasrajapinnassa työskentelevät työntekijät eivät piiloudu yrityksen taakse. Etenkään myyjät eivät saa olla kasvottomia – vailla LinkedIn-tietoja, Twitter-läsnäoloa ja kuvaa sähköpostin profiilissa. Olemalla avoimesti itsensä ja jakamalla tietoa, kuvia ja omalla nimellä julkaistuja tekstejä yrityksen verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa, antaa asiakkaalle mahdollisuuden tutustua yrityksen työntekijöihin ihmisinä.
Tämä on erityisen tärkeää myyjien kohdalla, sillä myyjän on herätettävä potentiaalisen asiakkaan luottamus jo kauan ennen tapaamista. Tuotteiden tai palveluiden myynti sähköpostitse ja puhelimitse on kuitenkin tunnetusti vaikeaa. Yrität rakentaa sidettä itsesi ja liidin välille ilman, että hän tuntee sinua, persoonaasi, ulkonäköäsi tai osaamistasi. Kuvien ja tekstien avulla sekä somessa aktiivisesti keskustelemalla pääsee pitkälle, mutta parhaiten myyntitiimin inhimillistämisessä toimii video. Video mahdollistaa sen, että potentiaalinen asiakas voi aidosti nähdä myyjän ja saada fiiliksen tämän persoonasta. Samalla video voi toimia pehmeänä jäänmurtajana ennen seuraavaa yhteydenottoa, kuten soittoa.
Jos vielä epäilet videoiden tehoa, tsekkaa tämä fakta: 59 % yrityksen päätöksentekijöistä katselee mieluummin videota kuin lukee artikkelin tai blogikirjoituksen (Forbes 2017). Hetkinen... Iiiks! Öh, tässä siis video, jossa käydään läpi ne vinkit, jotka esittelen blogissakin. Voit katsoa videon blogin lukemisen sijaan. Tai lisäksi. You choose.
Thanks for reporting a problem. We'll attach technical data about this session to help us figure out the issue. Which of these best describes the problem?
Any other details or context?
Differentiate Your Sales Process with Video
Taylor Brennan, Sales Coach & Account Executive at Wistia, Digital Sales Day -tapahtumassa 5.9.2017
Tutkimuksen mukaan toimistotyöntekijät vastaanottavat yli 120 sähköpostia päivässä. Määrä on valtava, eikä jokaista viestiä ole aikaa lukea. Kuinka suuren osan tuosta määrästä itse sivuutat turhana postina? Todennäköisesti hyvin suuren osan. Lisäämällä videon viestiisi teet siitä mielenkiintoisemman ja myös helpomman sulattaa. Salescommin videokumppanin, Wistian tekemän tutkimuksen mukaan heidän myyjiensä lähettämien sähköpostien click-through rate nousi 10 prosentista 42 prosenttiin, kun viesteihin lisättiin vastaanottajaa varten kuvattu lyhyt video. (Wistian video-platform muuten integroituu erinomaisesti HubSpotiin, lue lisää täältä.)
Jos myyntitiimiäsi piinaavat asiakkaan no-show’t sovittuihin palavereihin, voivat videoviestit parantaa tilannetta. Kun lähetät asiakkaalle videon, jossa esittelet lyhyesti itsesi ja käyt vielä agendan läpi, voivat viime hetken peruutukset ja väliin jätetyt tapaamiset vähentyä huomattavasti. Videoviestit personoidaan usein vastaanottajalle, ja samaa videota ei useinkaan voi lähettää kuin enintään muutamalle henkilölle kerrallaan. Siksi video kannattaakin pitää alle minuutin pituisena ja se kannattaa tehdä ketterästi: astua läppärin tai puhelimen kameran eteen, kuvata viesti yhdellä tai kahdella otolla ja lähettää viesti sellaisenaan ilman erityistä leikkaamista tai tuunaamista.
Ihmiset, joiden kanssa olet tekemisissä, kuten potentiaaliset asiakkaat ja yhteistyökumppanit, eivät todennäköisesti koe todellista yhteyttä sinuun lukiessaan näytölle kirjoitettuja sanoja. Jos he pystyvät näkemään kasvosi ja saavat tutustua sinuun sekä kiinnostuksen kohteisiisi, kasvaa todennäköisesti myös luottamus sinua kohtaan. Jälleen kerran: luottamus on äärimmäisen tärkeä asia, yrititpä sitten klousata kauppaa tai viestittelet nykyisen asiakkaan kanssa.
Työntekijöiden, jotka ovat asiakkaisiin yhteydessä, kannattaa siis jokaisen luoda itselleen sähköpostiin videomuotoinen allekirjoitus. Se voi kuulostaa haastavalta. Ehkä jopa liioitellulta. Kyse ei ole kuitenkaan ole ylellisyydestä, vaan pian yritykset saattavat huomata videoesittelyjen olevan välttämättömyys – ensin myyjien, ja myöhemmin kaikkien asiakaspalvelijoiden sähköpostiviesteissä.
Videoallekirjoitus on myös mahdollisuus erottua massasta. Etenkin kilpailijoista. Video kannattaa pitää todella lyhyenä, ja mielellään persoonallisena. Esittelyssä kannattaa käydä läpi kuka on, oma rooli ja muutama hauska fakta itsestä. Näin viestin vastaanottajaan voi muodostaa inhimillisen yhteyden helposti, miellyttävästi, sekä persoonallisesti. Kun asiakas on päässyt videoesittelyn makuun, tuntuu pelkkä tekstimuotoinen nimi ja yhteystiedot viestin lopussa listattuna todella kylmältä.
Kollegamme Jenkkilästä, inbound-toimisto Bluleadz, on parantanut kauppojen klousausastetta 36,9 % videoiden avulla. Kyllä vain. Jos etsitte keinoja, joilla saada se nimmari soppariin – ei tarvitse etsiä kauempaa. Bluleadz nosti liideistä-asiakkaiksi -konversioprosenttiaan seuraavasti: he lähettävät lähellä ostopäätöstä oleville liideille perään lyhyen videon, jossa he esittelevät tiimin, joka olisi jatkossa asiakkaan kanssa tekemisissä. Esittelemällä asiakkaalle tiimin lämminhenkisen videon avulla, saa tämä paremman kosketuspinnan toimiston energiaan, kulttuuriin, asiantuntijuuteen ja työntekijöihin.
Tällaisen videon voi lähettää esimerkiksi, kun on jättänyt tarjouksen asiakkaalle. Video on tärkeää lähettää asiakkaalle juuri oikealla hetkellä, sillä satunnaista verkkosivuvierailijaa projektitiimin esittely ei välttämättä juurikaan kiinnosta. Mutta kun asiakas on tekemässä päätöstä muutaman eri kumppanin välillä ja hakee oikeanlaista kemiaa sekä osaamista, on näillä asioilla erittäin suuri painoarvo. (Jos kaipaat lisää vinkkejä videoiden optimointiin, täältä löytyy.)